KIPINÄ

sininen3_teksti_final

KIPINÄ tarjoaa;

  • monipuolista ja maksutonta vapaa-ajan toimintaa kaikille Rauman alueen työttömille ja toimii matalan kynnyksen kohtaamispaikkana. KIPINÄ on EHYT ry:n kohtaamispaikkaverkoston jäsen ja kuuluu vapaaehtoistoiminnan alueelliseen Valikko-verkostoon.
  • ohjausta ja neuvontaa, ylläpitää ja voimaannuttaa työ- ja toimintakykyä sekä auttaa työn etsinnässä.

KIPINÄ järjestää;

  • liikuntapalveluja ja ryhmätoimintaa. KIPINÄssä voit tavata palveluohjaajaa, ystäviä ja lukea päivän lehdet. KIPINÄ-Non-Stop tarjoaa ohjausta, neuvontaa, keskustelua ja kuuntelua.
  • ajankohtaisia ja terveyttä edistäviä luentoja, erilaisia tapahtumia ja matkoja sekä leirejä. Kesäisin KIPINÄ järjestää erilaisia tapahtumapäiviä yhdistyksen kesänviettopaikassa Jermurannassa.

Monipalvelukeskus KIPINÄn ryhmät ja liikuntapalvelut ovat ilmaisia ja tarkoitettu kaikille Rauman alueen työttömille ja vähävaraisille sekä heidän perheenjäsenilleen. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat arkeesi mielekästä tekemistä ja olet kiinnostunut toiminnastamme.

Mihin sinä tarvitset KIPINÄÄ? Tule käymään ja löydä palveluistamme elämyksiä, iloa ja liikettä elämään.

 


KIPINÄ -hanke

KIPINÄ -hanke on Raha-automaattiyhdistyksen kolmevuotinen hanke (2015-2017). Tavoitteena on ylläpitää ja kehittää työttömien matalan kynnyksen kohtaamispaikkaa, jota tukee myös Rauman kaupunki. Avustuksia haetaan aina vuosittain raha-automaattiasetuksen säädettyjä määräaikoja noudattaen. Avustuksen myöntämisen tarve ja määrä harkitaan vuosittain uudelleen. Raha-automaattiavustukset ovat harkinnanvaraisia avustuksia, joista sosiaali- ja terveysministeriö päättää valtion talousarvioon varatun määrärahan puitteissa. Hanke on työllistänyt 1.5.2015 alkaen yhden osa-aikaisen palveluohjaajan.

Toiminta on kaikille työttömille avointa ja perustuu vapaaehtoisuuteen. Toiminta-avustusta on myönnetty työttömien matalan kynnyksen kohtaamispaikkatoimintaan. Tavoitteena on työttömien toimintakyvyn, työllistymisen edellytysten ja elämänhallinnan edistäminen. Toiminta sisältää työttömien ohjausta ja neuvontaa, vertaistoimintaa ja erilaisia vapaa-ajan toimintaryhmiä. KIPINÄ tarjoaa maksuttomia ajankohtaisia luentoja ja kursseja asiakkaille. Lisäksi toimintaan kuuluu terveysneuvontaa ja terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia edistävää vapaa-aika- liikunta ja kulttuuritoimintaa.

(RAY:n avustuspäätös 10.2.2015)

Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyivät 1.1.2017 alkaen. Uusi rahapeliyhtiö Veikkaus tukee jatkossa KIPINÄ-hankkeen toimintaa. Avustuksista päättää Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA), joka on merkittävin sosiaali- ja terveysalan järjestötoiminnan rahoittaja Suomessa.

Viestinnässä otettiin käyttöön vuoden 2017 alkupuolella Sosiaali- ja terveysministeriö ”tukee Veikkauksen tuotoilla” -merkki.

 

Eija Welling
Palveluohjaaja
Puh. 050 407 5923